Wendy Van den Bulck

Wendy Van den Bulck °1974

Individule coaching met behulp van paarden

Al van kindsbeen af ben ik gepassioneerd door paarden, toch heb ik een hele weg afgelegd om uiteindelijk in contact te komen met wie paarden werkelijk zijn en wat ze ons voorleven. Een trektocht in de Pyreneeën (in 2002) was een sleutelmoment: in het daadwerkelijk samenleven met de paarden vond ik – eindelijk – wat ik intuïtief altijd al met hen in verband had gebracht: contact, samen, vertrouwen, authenticiteit, respect, helderheid, rust… De zoektocht naar waar ik dat dichter bij huis ook kon vinden, bracht me in Nederland bij Terra Natura, waar ik in 2004 bij Pieter Baalbergen de opleiding startte tot trainer/docent. Na Pieters overlijden in 2006 bleef ik een aantal jaren mee richting geven aan deze organisatie. Nu vaar ik met Equoia mijn eigen koers.

Ook al van jongs af aan was ik aangetrokken tot het werken met mensen. Het boeit me om dingen bij mensen in beweging te zetten. Dit kreeg eerst vorm in het leiden van een muziekensemble, daarna stond ik als licentiate Germaanse talen 14 jaar lang voor de klas. Ik evolueerde echter meer en meer richting training en coaching en daarmee vond ik helemaal mijn ding. In 2010 trok ik de schoolpoort achter me dicht en zette ik de stap naar zelfstandig trainer en coach.

De paarden spelen een steeds grotere rol in mijn trainingen en begeleidingen en dat verenigt mijn passie voor paarden met mijn passie voor het werken met mensen. In februari 2012 startten mijn intussen overleden man Kristiaan en ik in Balen met het uitbouwen van een centrum waar we mensen en paarden hun manier helpen vinden om hun kernkracht in te zetten. Van een boeiende hobby is het werken met paarden een verrijkende levensweg geworden die ik met veel passie bewandel.