Acupunctuur & Rug / Nek / Pijn

De wervelkolom is "the box of energy"

Een vitale wervelkolom is van groot belang!


Een mobiele en sterke wervelkolom is van belang voor de algemene gezondheid. De wervelkolom is "the box of energy " en houdt ons recht in het leven. Elke blokkade of stijfheid maakt dat we ons niet helemaal lekker voelen zowel fysiek als mentaal. Een gezonde, beweeglijke en sterke wervelkolom is van primair belang voor het voelen van vitaliteit en energie.

​Een acupunctuur behandeling zorgt ervoor dat de energiebanen vrij kunnen stromen zodat er minder pijn en stijfheid zal worden ervaren. Heeft u vaak last van rug en of nekklachten dan is het aangeraden dat u zich om de 6 à 8 weken preventief laat behandelen met acupunctuur zodat grotere problemen kunnen worden vermeden.

​De wervelkolom fit en gezond houden vergt vaak een multidisciplinaire aanpak. Indien dit nodig is zal altijd doorverwezen worden naar een tuina-specialist, kinesist, chiropractor of osteopaat.

​Verder is het belangrijk om zelf de wervelkolom beweeglijk, lenig en sterk te houden. Yoga, Tai Chi, Qi Gong, Pilates, krachttraining , zwemmen,...voldoende en afwisselend bewegen is de boodschap!

Ook zien we dat een acupunctuur behandeling heel goed werkt bij neuropathische pijnen, uitstralingspijnenontstekingen, artrose, reuma of pijnen zonder klinische verklaring.

Een acupunctuur behandeling kan ook bijzonder heilzaam zijn na een (orthopedische) operatieve ingreep. Het versnelt het genezingsproces door circulatie te bevorderen, zwelling te verminderen en ontstekingen te voorkomen. De wervelkolom is "the box of energy". Elke blokkade of stijfheid maakt dat we ons niet helemaal lekker voelen zowel fysiek als mentaal

---