Wat is acupunctuur

Acupunctuur

'is voor iedereen het is een keuze van behandelmethode'


Wanneer je onbewust met je lichaam omgaat zal het je vroeg of laat in de steek laten. Bewust worden van lichaam en geest is de basis voor een goede gezondheid. We hebben allemaal een zelfherstellend vermogen. Wanneer dit uit balans is zal ons lichaam zichzelf niet goed kunnen herstellen. Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde dat via naalden een “energetisch onbalans” op fysisch, mentaal en emotioneel niveau opheft en harmoniseert. Het lichaam kan zichzelf herstellen.

De grondslag van deze geneeswijze werd meer dan 3000 jaar geleden in China gelegd. Ondertussen is acupunctuur erkend door de Wereld Gezondheidsorganisatie (WGO) als een effectieve en kostenbesparende geneeswijze en kan ook als een waardevolle aanvulling bij de klassieke westerse geneeskunde gezien worden.

Een acupuncturist stelt in eerste instantie zorgvuldig vragen in verband met uw klacht en bijkomende vragen over uw gezondheid en levensstijl. Dit is nodig om een goed verband te kunnen leggen tussen de symptomen en de wortel of oorzaak van uw klachten.
Het "bekijken van de tong" en het "voelen van de pols" zijn diagnostische methodes volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde om informatie te winnen over de energetische stroming in de meridianen en interne organen.

Sinds kort maken we bij Acupunctuurhuis Innerforce ook gebruik van de Acugraph. Dit digitaal meetinstrument brengt je energiehuishouding in beeld. Onder de rubriek Acupunctuur en preventie vind je hier meer informatie over.

Door de individuele benadering van acupunctuur zal voor elke patiënt een behandeling er anders uitzien. Afhankelijk van de fase(chronisch of acuut) waarin symptomen zich manifesteren kan op korte termijn van 3 à 5 behandelingen een verbetering in het klachtenpatroon gerealiseerd worden.
We maken gebruik gemaakt van steriele wegwerpnaalden en er kan als aanvulling ooracupunctuur, electro-acupunctuur of Chinese kruiden worden ingezet.


Acupunctuur

in combinatie met andere therapievormen


Een acupunctuur behandeling kan perfect gecombineerd worden met osteopathie, homeopathie, orthomoleculaire therapie of naast conventionele therapie. Een remedie is vaak te vinden in een combinatie van verschillende invalshoeken.

Acupunctuur werkt op het meridiaan systeem. Het doel is dat de Qi vrij kan circuleren en dat elk orgaan energetisch mooi in balans is. Een persoon die fysiek, mentaal, emotioneel in balans is én afgestemd is op zijn / haar levenspad voelt zich gezond, krachtig, gelukkig en heeft de zin om te ondernemen.

​Als energie vrij kan circuleren dan worden voedingsstoffen, voedingssupplementen, homeopathie en/of medicatie beter opgenomen en kunnen hun werking doen waarvoor ze bedoelt zijn.Shutterstock 3312922

Acupunctuur & Indicaties

1

Welke aandoeningen kan ik met acupunctuur laten behandelen?

Lees verder
Shutterstock 3312922

Acupunctuur & Preventie

2

Acupunctuur als preventieve behandelmethode...

Meting Acugraph

Lees verder
Shutterstock 3312922

Acupunctuur & Rug / Nek / Pijn

3

Hoe gaan we te werk bij rugklachten, nekklachten en klachten van het musculoskeletaal systeem...

Lees verder
Shutterstock 3312922

Acupunctuur & Psyche / InnerForce

4

Acupunctuur voor psyche-emotionele gezondheid & ter ondersteuning in proces van zelfontwikkeling...

Lees verder
Shutterstock 3312922

Acupunctuur & Kinderen / Tieners

5

Ook kinderen en tieners kunnen behandeld worden met acupunctuur...

Lees verder
Shutterstock 3312922

Acupunctuur & Immuniteit

6

Na COVID-19 zouden we meer bewust moeten zijn dat een sterk en optimaal functionerend immuunsysteem van groot belang is.

Auto-immuniteit

Lees Verder
Shutterstock 3312922

Acupunctuur & Oncologie

7

De neveneffecten die ervaren worden ten gevolge van kankerbehandeling kunnen behandeld en ondersteund worden met acupunctuur...

Lees Verder
Shutterstock 3312922

Acupunctuur & hormonen

8

Menstruatieklachten, zwanger worden en menopauzale klachten kunnen behandeld en ondersteund worden met acupunctuur...

Lees verder
Shutterstock 3312922

Acupunctuur & Dieren

9

Acupunctuur voor paarden en honden...

Lees verder