Acupunctuur & Oncologie

Oost en west

hand in hand


Als acupuncturist kunnen wij steun bieden tijdens het ziekteproces. De neveneffecten die ervaren worden ten gevolge van chirurgie, chemotherapie, radiotherapie, hormoontherapie of immunotherapie kunnen worden behandeld en ondersteund met acupunctuur 

​De meest voorkomende klachten zijn:

  • vermoeidheid
  • smaakverlies, minder eetlust, vol gevoel, misselijkheid, diarree, constipatie
  • droge mond
  • huidklachten
  • gevoelloosheid of tintelende pijnklachten in handen en of voeten: neuropathie
  • afgenomen concentratievermogen, vergeetachtigheid
  • overgangsklachten
  • ...

Als acupuncturist schenken wij ook aandacht aan de emotionele belevenis van de ziekte. De emoties angst, frustratie/onmacht, piekeren, verdriet en onrust kunnen de overhand nemen. De grip is weg. De Chinese Geneeskunde koppelt de eenheid lichaam, geest, emotie en ziel niet los van elkaar. Wij behandelen de volledige mens. Elke acupunctuur behandeling heeft dan ook invloed op deze eenheid. Naast het behandelen van de lichamelijke ongemakken gaan we ook samen kijken naar je levensstijl. Hoe is je voeding, slaappatroon, bewegingspatroon, stress management en wat is voor jou belangrijk in jouw leven op dit moment.

Welke informatie breng je mee:

​Alle medische onderzoeksresultaten : CT-scan, bloedanalyses, behandelprotocollen, medicatie lijst, voedingssupplementen lijst,... Aan de hand van je verhaal en de klachten wordt er een behandelplan opgesteld. Ook vragen wij je oncoloog op de hoogte te brengen.

Na kanker...

​Bent je nog herstellend of genezen dan is het niet vanzelfsprekend dat het leven weer verder gaat zoals het was. In tussentijd is er veel gebeurd en is je lichaam veranderd. Het is aangewezen om jezelf ter preventie verder te laten behandelen met acupunctuur om de energiehuishouding optimaal te houden.

Ook is het van belang of aangeraden om jezelf een aantal grote vragen te stellen. Vragen die vorm en invulling geven aan het leven zoals je dat graag wenst te leiden. InnerForce "the process" is een stappenplan dat je doorheen deze grote vragen leidt en in eender welke situatie op je levenspad richting kan geven. We gaan samen kijken naar je levensstijl. Hoe is je voeding, slaappatroon, bewegingspatroon en stress management. Hoe is je sociale en emotionele beleving en wat is voor jou belangrijk om een betekenisvol leven te leiden. Welke mogelijkheden en talenten wil je in jezelf ontwikkelen en hoe zie jij dit te integreren in jouw leven...het leven wil immers blijven groeien.

Oa certificate badge