Els Bonhomme

Els Bonhomme °

Mijn motto is ‘Je moet goed zijn voor jezelf, vooraleer je goed kan doen voor anderen’

24e49c45 ed48 4f51 92ae 0e0500cbfc8c

Al sinds mijn kinderjaren ben ik gefascineerd geweest door alles wat ‘Chinees-Oosters’ is. Van opleiding ben ik industrieel laborant. Maar een loopbaan in de chemie is er nooit van gekomen. Het is wel de ideale achtergrond om Qi, levensenergie te begrijpen, uit te leggen …Meer als 20 jaar geleden ben ik bij Grootmeester Theo De Gelaen Qigong gaan volgen. Rustige bewegingen met de nadruk op voelen, ontspannen, luisteren naar je lichaam. De nadruk ligt intern, niet extern. De periode dat ik bij hem les volgde, heb ik er heel veel zien komen en gaan. Qigong is in feite heel simpel, maar door zijn simpliciteit lijkt het dan weer moeilijk. Je moet de drang om het goed te doen loslaten om het goed te kunnen doen … en dat is moeilijk voor ons.
Als je eenmaal ‘Qigong – denkt’ is alles in je dagelijkse leven Qigong en krijg je meer en meer ontzag en respect voor de aarde, ons lichaam, het universum… Alles is energie zoals in Einstein zijn formule E=mc².
Het heeft me genoeg zelfvertrouwen gegeven indertijd om mijn hele leven om te gooien.
De lessen bij hem zijn toen uitgedoofd, doch Qigong kan niet ‘uitdoven’ …

Eind 2022 ben ik bij Dr. Tan Soo Kong terecht gekomen. Hij is een Qigong dokter uit Maleisië, die workshops geeft in Dusseldörf.
Hij gaat naar de essentie van Qigong en dit was echt wel waar ik naar op zoek was.
Hij heeft een reeks oefeningen samengesteld, die eenvoudig zijn en effectief !

Ik wilde al een tijdje datgene wat ik weet doorgeven aan anderen. Saskia van Acupunctuurhuis Innerforce heeft met het laatste zetje gegeven om er ook mee te starten.