Acupunctuur & Kinderen / Tieners

Nooit te jong voor acupunctuur!

Acupunctuur ondersteunt het zelfregulerend vermogen


Baby's, kleuters en kinderen kampen vaak met digestieve problemen zoals reflux, diarree, constipatie, buikkrampen, maagkrampen. Het spijsverteringsstelsel is bij kinderen nog volop in ontwikkeling. Blokkades en verstoringen kunnen dan ook makkelijk optreden. Dit kan allerlei oorzaken hebben.

Voor het ontwikkelen van een sterke spijsvertering is er voldoende rust, ontspanning en juiste voeding nodig. Een acupuncturist kan helpen om blokkades vroeg op te sporen zodat de spijsvertering verder een natuurlijke ontwikkeling kent.

Andere klachten die we vaak zien zijn aandoeningen van de luchtwegen, slecht slapen, eczema, otitis, astma, allergieën , ontwikkeling van slechte houding, bedplassen, blaasontstekingen....​Ook ADHD, ADD en lichte vormen van ASS kunnen worden ondersteund met acupunctuur.


Tieners in de puberteit kampen vaak met klachten.Onder invloed van hormonen kent hun lichaam op vrij korte termijn grote veranderingen. Vaak zien we het ontstaan van huidproblemen ( acné), slaapstoornissen, concentratie moeilijkheden (ADD), problemen met de spijsvertering, ontwikkelen van hooikoorts, emotionele moeilijkheden... en voor meisjes pijnlijke maandstonden.

​Houd je van een natuurlijke manier van aanpak en geloof je in het zelfregulerend vermogen van het lichaam dan is het zelfs voor kinderen en tieners een goed idee om de ontwikkeling op preventieve basis te ondersteunen met acupunctuur. Dit zorgt voor een goed functionerend immuunsysteem en draagt bij aan de ontwikkeling van een sterke onafhankelijke geest.

Bij baby's en jonge kinderen gebruiken we de niet-invasieve methode om de acupunctuurpunten te stimuleren. Vaak zien we bij kinderen op termijn een heel natuurlijke overgang naar het gebruik van naalden en dit op vraag van het kind zelf! De vertrouwensband speelt belangrijke rol.Een goede spijsvertering zorgt voor een sterke immuniteit en ontwikkeling

---