Acupunctuur & Preventie

Voorkomen is beter dan genezen

preventie

Th 3058524315

De kracht van een acupunctuur behandeling is eerder het voorkomen van klachten dan genezen. Je hoeft niet ziek te zijn of klachten te hebben om naar een acupuncturist te gaan.

Preventie is een investering in je gezondheid op lange termijn. De Chinezen zijn zo gek nog niet! Op het juiste moment worden de juiste tips mee gegeven om te zorgen voor een optimaal functionerend lichaam en geest.

De wereld verandert en wij veranderen mee. Het leven is druk en gaat snel. Spanningen door bijvoorbeeld overwerk, te weinig slaap, slechte levensstijl, mentaal-emotionele klachten en algemene onvrede hebben invloed op het welbevinden van lichaam en geest. Het zijn de meest voorkomende factoren die ons immuunsysteem verzwakken en ervoor kunnen zorgen dat we in een burn-out, depressie of ziekteproces terecht komen.

Een acupuncturist kan vroegtijdig verstoringen opsporen. Hiebij maken we gebruik van de Traditionele Chinese diagnostiek zoals tong en pols diagnose. Ook is er de mogelijkheid om je te laten screenen door de AquGraph.

De AcuGraph is een beeldvorming systeem dat wordt gebruikt om de energetische status van de meridianen te analyseren en te documenteren. Hierdoor kan jij als patiënt zelf meekijken en inzicht krijgen in de resultaten. Op basis van de informatie kunnen vaak betere beslissingen worden genomen om de beste behandeling te garanderen.

Hoe gaat het in zijn werk:

  • ​Een 2 minuten pijnloos onderzoek. Doormiddel van een probe die aangesloten is op de computer worden de acupunctuur source punten rond jouw polsen en enkels gemeten.
  • De computer geeft de meridiaangegevens weer in visuele grafieken en diagrammen.
  • De historiek wordt bijgehouden en kan vergeleken worden met eerdere of volgende screens. Ook krijg je het rapport toegestuurd via e-mail indien je dit wenst.

Voor een goede preventieve opvolging is het aangeraden om 5 maal per jaar met de seizoenswissels (volgens de vijf elementen) een Acugraph te laten maken.