Acupunctuur & Psyche / InnerForce

Uit het hoofd...

Acupunctuur ondersteunt ons lichaamsbewustzijn


Soms raken we de weg kwijt en zitten we helemaal vast in ons zelf. Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde dat via naalden energie zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel in beweging zet. De innerlijke wijsheid die we allemaal bezitten maar soms verborgen ligt onder blokkades kan weer stromen en voor nieuwe inzichten, balans en gezondheid zorgen.

Steeds meer mensen maken gebruik van acupunctuur om hun bewustzijnsproces te ondersteunen en in beweging te zetten.

Na bijna 20 jaar beoefenen van acupunctuur is het een evidentie geworden om mensen snel inzicht te geven over hun fysieke, mentale en emotionele gesteldheid.
Integriteit, helderheid, realiteit-zin zijn key-words in deze methode. De ontvouwing gebeurt van binnen uit en de naald is het “instrument” dat het proces in beweging zet.
De energie en inzichten die vrijkomen kunnen direct verhelderend zijn of vragen om verdere begeleiding of verdieping.
Deze verdere begeleiding kan bestaan uit doorverwijzen naar artsen, therapeuten of coaches gespecialiseerd in datgene dat bij jou op dat moment speelt en nodig is. 

Fysieke, mentale en emotionele klachten zijn verbonden met elkaar en houden elkaar in stand. Inzicht en acceptatie hierin maakt dat we de energie kunnen transformeren en omzetten in beweging of “werkelijke actie”. Het is de weg die ons terug op ons levenspad brengt, de weg naar gezondheid, kracht en geluk.

Als Acupuncturisten kunnen we mee staan aan de basis voor een goede psycho-emotionele gezondheid.

​Acupunctuur kan je helpen om lichamelijke klachten die vaak gepaard gaan met een depressie ,burn-out of PTSS te ondersteunen. Deze klachten zijn vaak vermoeidheid, zwaar gevoel, geen levenslust, concentratie problemen, apathie, angsten, nervositeit, dissociatie, slaapproblemen...Indien je medicatie gebruikt en dit wilt afbouwen dan kan acupunctuur helpen om de overgang te vergemakkelijken. Dit is altijd in samenspraak met je arts / psychiater.
Ook tieners met psycho-emotionele problemen zijn van harte welkom en hebben vaak baat bij een acupunctuur behandeling.

Voor eventuele verdere begeleiding of verdieping kun je terecht bij Evy Stippelmans. Evy is integratief therapeute en maakt deel uit van het team  achter Acupunctuurhuis InnerForce. Ons bewustzijnsproces is een weg naar meesterschap en “verlichting” "De kracht van de Chinese Geneeskunde is het ontvouwen van het leven" "transformeren"

---