InnerForce

Stacks Image 6

Lu Jong Tibetaanse Helende Yoga

Je kunt bij mij terecht voor individuele les Lu Jong! Door één op één te oefenen leer je sneller de juiste beweging, het gekoppeld gevoel en effect. De bedoeling is dat we samen een mooie routine creëren die je daarna zelf thuis kunt beoefenen. De kracht van de oefeningen, je eigen toewijding en routine worden voor jezelf steeds duidelijker en dienen als een sterk gereedschap voor zelfheling, zelfbewustwording en zelfontwikkeling.

Stacks Image 19


Lu Jong is een aloude Tibetaanse methode uit de Tantrayana en Bön tradities. Het is een
reeks bewegingen die ontwikkeld werden voor zelfheling. Deze oefeningen heffen blokkades op, zowel fysiek, mentaal als energetisch. Op deze manier kunnen wij doeltreffend ziekte aanpakken, onze negatieve emoties transformeren en ons energieniveau verhogen.
Lu Jong is geworteld in de Tibetaanse Geneeskunde. Volgens deze visie is ziekte het resultaat van een onevenwicht in de elementen en de humeuren (vitale substanties) van ons lichaam. Lu Jong werkt met een
combinatie van vorm en beweging en met ademhaling om op een zachte manier de lichaamskanalen te openen. Dit kan blokkades opheffen en energie opnieuw mobiliseren. De elementen en humeuren in het lichaam worden geharmoniseerd. Daardoor verbetert onze fysieke gezondheid, onze mentale helderheid en onze energetische kracht.

Lu Jong is geschikt voor elke leeftijd en bekwaamheid. We werken op een zachte manier met de wervelkolom, de beschermer van ons welzijn. Lu Jong ondersteunt onze helingsprocessen. Het verhoogt ons lichaamsbewustzijn, onze innerlijke gevoeligheid en mentale focus, de basis van elk spiritueel pad. Hoewel Lu Jong erg eenvoudig is, kan het jouw leven veranderen.

Tulku Lobsang en Lu Jong

Tulku Lobsang is een hoog gewaardeerde Boeddhistische meester en vermaarde dokter in de Tibetaanse Geneeskunde. Hij reist de wereldd rond om de helende wijsheid van Tantrayana te delen, en de gezondheid en het geluk van allen te verhogen.

In 1976 werd hij geboren in het Noordoosten van
Tibet. Hij trad de lokale Boeddhistische kloosterschool binnen op zesjarige leeftijd, en op zijn dertiende werd hij herkend als de achtste incarnatie van de Nyentse Lama. Reeds in die tijd waren menen onder de indruk van zijn helende capaciteiten. Turku Lobsang ontving een intense opleiding in de basispraktijken van het Boeddhisme, Tibetaanse geneeskunde, astrologie , filosofie en Tantrayana.

Tulku Lobsang leert ons dat we het
lichaam kunnen gebruiken als een voertuig voor de geest. Bewegingen zoals Lu Jong ondersteunen de helende processen van het lichaam terwijl ze tegelijkertijd onze geest en negatieve emoties balanceren en kalmeren. Wanneer onze geest helder is, hebben wij toegang tot onze aangeboren wijsheid en kunnen wij leven met liefde en mededogen. Dit is een spiritueel pad.